Artiklen indeholder reklamelinks
Findes der noget bedre end at være godt solbrun, og så på den sunde og ufarlige måde? Du kan med god samvittighed droppe både selvbruner, solarie og den vinterblege hud. For der er mange, som prøver at undgå den kedelig vinterblege hud, med solarie, selvbruner og spray Tan. Heldigvis er der fundet en løsning du vil elske.
Solens stråler er meget stærke og er skyld i mange solulykke – dog mest fordi folk glemmer solens styrke, og dermed at beskytte sig imod den. Det er solens UV- stråler man skal passe særligt på. Det er dem som sørger for, at give huden farve, men også dem der kan gøre dig rød og skoldet.
I Danmark er størstedelen af befolkningen meget lyse i huden, og har oftest hudtype 2 (læs artiklen om hudtyper) som er meget let tilbørlige til at blive forbrændt. Det er svært at kombinere med, at vi meget gerne vil være solbrune året rundt, især fordi solen ikke skinner vildt meget i Danmark i forhold til andre sydlige lande.
Hudfarve med kulør
Forskninger viser, at hvis man spiser meget mad, som indeholder beta-caroten, så kan man påvirke sin hudfarve. Det betyder altså, at vi kan være solbrune året rundt, hvis bare vi spiser madvarer med beta-caroten.
Denne fantastiske beta-caroten er en slags forløber til A-vitamin, som er godt for vores hår og ikke mindst huden. A-vitaminet kan også andre gode ting, men det vil vi ikke lægge vægt på i denne artikel.
Kroppen er lavet på en sådan måde, at den selv sørger for mange ting. Fx når vi spiser, så fordeler den selv maden, og spreder de forskellige ting ud i kroppen, så vi kan fungere optimalt. Det er også sådan det fungere med beta-caroten.
Når kroppen indtager beta-caroten, så fordeler den det selv, så der er nok til A-vitaminet i kroppen. Dette sker selvfølgelig kun, hvis du får mere end rigeligt af beta-caroten.
Påvirker du kroppen med mere beta-caroten igennem grønsager, de gule og røde, vil du danne flere antioxidanter og mere pigment i kroppen, som vil kunne ses på din hudfarve.
Fordelen ved beta-caroten
Præmien er, at du uden at skade dit helbred og din hud, kan blive brun ved at spise bestemte madvarer. Kroppen skal kun bruge en vis del A-vitamin, og når den har fået det, går resten ikke til spilde. Ved mere beta-caroten end du har brug for, giver det huden en mere gylden farve.
Spiser du dig til en lækker gylden hud, får du også andre fordele med oveni. Grønsager og frugter har nogle egenskaber, som kan stramme huden op, gøre den mere smidig og så kan de endda beskytte dig mod solen og give farve.
Vil du helgradere dig mod solen, skal du ikke bare smøre dig med solcreme og ellers overholde solreglerne – men også spise en masse frugt og grønt. Beskyt din hud både inde- og udefra. Det er især stoffet karotenoider, der beskytter huden indefra.
På denne måde får du en solbrun hud uden, at være i solen og dens farlige UV- stråler. Du vil også undgå diverse solskader og hudkræft.
De gyldne kilder
For at få bygget et godt solidt lager op med beta-caroten og karotenoider skal du spise følge frugt og grønt:
Gulerødder, peberfrugt (gul, rød), broccoli, spinat, grønkål, græskar, abrikoser, mango, søde kartofler, tomater, grapefrugt (pink), avokado og vandmelon.
Velbekomme